کد خبر: ۹۴۱۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۵
تعداد بازدید: ۲۳۹
جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ظهر امروز(چهارشنبه) به رياست معاون اول رئيس جمهور برگزار و تصمیمات لازم برای جهش در اجرای کریدور ترانزیتی شمال-جنوب و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز اتخاذ شد.

اجرای كريدور ترانزيتی شمال–جنوب سرعت می گیرد/ ۱۶ طرح ویژه برای توسعه زنجيره ارزش نفت وگاز تصويب شد/ دکتر مخبر: دولت با پیگیری طرح های اولویت دار اقتصاد مقاومتی، بدنبال تحول آفرینی و بهبود معیشت مردم استبه گزارش خبرداغ دكتر محمد مخبر در این جلسه با اشاره به جامعيت سياست های كلی اقتصاد مقاومتی و اختيارات ستاد فرماندهی گفت: اين ستاد از ظرفيت ها و اختيارات ويژه ای برای حل مسائل كشور برخوردار است كه بايد حداكثر استفاده را از آن انجام دهيم.

وي افزود: طرحهاي منتخب و اولويت دار اقتصاد مقاومتي توسط دبيرخانه ستاد به صورت مستمر و شبانه روزي پيگيري خواهد شد و در صورت بروز موانع و نياز به تسهيل گري، در جلسات صحن ستاد مصوبات لازم را خواهيم داشت.

دكتر مخبر اضافه كرد: دولت مصمم است كه طرحهاي اولويت دار اقتصاد مقاومتي كه منجر به تحول آفريني و تقويت اقتصاد و بهبود معيشت مردم مي شود را دنبال نمايد و به نتيجه برساند.

معاون اول ریيس جمهورهمچنين با اشاره به طرح جهش كريدور ترانزيتي شمال – جنوب خاطرنشان كرد: ظرفيت ها و موقعيت استثنايی كشور برای توسعه ترانزيت، مزيتی خدادادی و بسيار ارزشمند است و ضرورت دارد با برنامه ريزی دقيق و تلاش حداكثری، روند تكميل و بهره برداری از اين كريدور را تسريع كنيم.

در اين جلسه كه وزرای امور اقتصادی و دارايی، نفت، صنعت، معدن و تجارت، نيرو، جهاد كشاورزی، راه و شهرسازی، رئيس سازمان برنامه و بودجه و رئيس كل بانك مركزی نيز حضور داشتند، دبير ستاد گزارشی از فعاليتهای دبيرخانه از آغاز سال ۱۴۰۱ در جهت شناسايی طرح های اولويت دار كشور ارايه كرد و سپس دو طرح اولویت دار و تحول آفرین مورد بررسی قرار گرفت.

بر این اساس طرح «جهش کریدور ترانزیتی شمال» جنوب شامل ۶ اقدام و پروژه زیرساختی توسط وزارت راه و شهرسازی و طرح «توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» شامل ۱۶ پروژه کلان توسط وزارت نفت، ارائه و تصویب گردید.طرح «جهش کریدور ترانزیتی شمال جنوب» با توجه به اهمیت توسعه ترانزیت ریلی کشور به عنوان یکی از محورهای راهبردی در ایجاد تجارت پایدار و مقاوم سازی اقتصاد تصویب شد و ذیل ماده ۱۲ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به مفهوم «توسعه پیوندهای راهبردی و وابستگی متقابل تجاری با کشورهای منطقه» قرار می‌گیرد.احداث و تکمیل ۵ پروژه زیرساختی در کریدور شمال جنوب و یکپارچه سازی مدیریت ترانزیت و افزایش بهره وری، ۲ محور اصلی این طرح است.

همچنین طرح «توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز» با توجه به اهمیت توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز به عنوان یکی از محورهای راهبردی در ایجاد امنیت انرژی و مقاوم سازی اقتصاد تصویب شد و ذیل مواد ۱۳ و ۱۵ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به مفهوم «کاهش خام فروشی و افزایش و پایدارسازی درآمدهای زنجیره نفت و گاز» قرار می‌گیرد.ارتقاء و بهینه سازی ۷ پالایشگاه، احداث ۳ پتروپالایشگاه، اجرای ۲ طرح تامین خوراک پتروشیمی و احداث ۴ واحد بزرگ پتروشیمی در تکمیل زنجیره ارزش بالادستی، ۴ محور اصلی این طرح است.

گفتنی است ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی وظیفه پیگیری و پیشبرد «اقدامات اولویت دار، جهشی و فوق العاده» به منظور مقاوم سازی سازی اقتصاد و ایجاد تحول اقتصادی را بر عهده دارد. رويه این ستاد در دولت سیزدهم «تصویب طرحهای منتخب و محدود و تحول آفرین متمرکز بر تحقق اقتصاد مقاومتی» و «پیگیری قدم به قدم و مانع زدایی و تسهیل گری تا حصول نتیجه» است.
بر این اساس، طرحهای منتخب و مصوب ستاد به صورت مستمر توسط دبیرخانه ستاد در معاونت اول از دستگاه های متولی پیگیری شده و تسهیل گری های لازم برای آن صورت خواهد پذیرفت.

 

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: