کد خبر: ۷۴۸۷۴۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۹
تعداد بازدید: ۲۵۷
توکلی در نشست خبری:
رییس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت، از استعفای دسته‌جمعی اعضای هیات رسیدگی به تخلفات مؤسسه اعتباری ثامن‌الحجج خبر داد و گفت: عمده تسهیلات کلان این موسسه به قضات با سابقه، فرزندان علما و شخصیت‌های سیاسی پرداخت شده که دیده‌بان شفاف و عدالت در صورت عدم پاسخگویی بانک مرکزی، اسامی این افراد را منتشر خواهد کرد.
استعفای دسته‌جمعی هیئت رسیدگی به تخلفات ثامن‌الحجج / عمده تسهیلات متعلق به قضات، فرزندان علما و سیاسیون بوده است

به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، احمد توکلی در نشست خبری ظهر امروز خود به‌عنوان رییس هیات مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت، درباره فعالیت موسسات مالی غیرمجاز اعلام کرد: برخی می‌گویند موسسات مالی و اعتباری بنگاه‌های اقتصادی شبیه سایر بنگاه‌ها هستند، به‌عنوان مثال اگر یک کارخانه پارچه‌بافی که از وزارت صنعت مجوز گرفته ورشکست شود، آیا وزارت صنعت باید پول آن را پرداخت کند؟ درباره موسسات مالی هم همین‌طور، بانک مرکزی نمی‌تواند خسارات موسسات مالی ورشکسته را پرداخت کند.

وی نسبت به چنین طرز فکری در فعالیت‌های پولی و بانکی انتقاد کرد و در این رابطه گفت: کارکرد بنگاه‌های اقتصادی دیگر، مانند موسسات مالی و اعتباری نیست؛ چراکه یک کارخانه یا هر بنگاه اقتصادی دیگر با استفاده از سرمایه شخصی و تسهیلات بانکی تاسیس می‌شود، در حالی که موسسات مالی و اعتباری به اعتبار تضمین دولت است که می‌توانند از مردم منابع جمع‌آوری کنند تا با استفاده از پول مردم به صاحبان کسب و کار تسهیلات بدهند.

او اضافه کرد: موسسات مالی و اعتباری درآمد حاصل از فعالیت‌های بانکی را به‌عنوان سود سپرده به مردم پرداخت می‌کنند و بخشی را نیز به عنوان سود خود برمی‌دارند.

این نماینده پیشین مجلس تصریح کرد: بنابراین بانک‌ها با اعتباری که دولت و بانک مرکزی به آنها داده، برای خود کسب درآمد می‌کنند و با سایر بنگاه‌های اقتصادی از این نظر تفاوت دارند.

وی افزود: ازسوی دیگر بانک مرکزی از موسسات مالی و اعتباری یا بانک‌ها وجه ضمانت قانونی می‌گیرد تا درصورتی که این موسسات ورشکسته شوند، بانک مرکزی بتواند بخشی از طلب مردم را پرداخت کند.

رییس هیات مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت با اشاره به اختیارات گسترده بانک مرکزی در زمینه نظارت بر فعالیت‌های بانکی از مرحله صدور مجوز تا تشخیص تخلفات و بازرسی از بانک‌ها خاطرنشان کرد: این اختیارات سبب می‌شود تا در صورت کوتاهی یا قصور موسسات مالی و اعتباری، بانک مرکزی مسئول شناخته شود.

توکلی افزود: البته معتقدم از سوی دیگر بانک مرکزی موظف به پرداخت خسارت تک تک سپرده گذاران در موسسات مالی ورشکسته نیست، ولی از طرفی هم نمی تواند از مسئولیت خود در این زمینه شانه خالی کند. قصور بانک مرکزی در این زمینه این است که بر اساس قانون باید در برابر جامعه پاسخگو باشد و بر عملکرد بانک‌ها نظارت داشته باشد که در قضیه موسسات مالی و اعتباری ورشکسته مشخص شد این نظارت وجود نداشته است. قانون نیز صراحتاً می گوید بانک مرکزی مسئولیت دارد.

توکلی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی باید مسئولیت تلاطم اقتصادی ایجاد شده را بپذیرد و به دلیل ایجاد مشکلات اجتماعی، بازخواست شود. در قضیه موسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج نیز بانک مرکزی ابتدا سعی کرد فشار اجتماعی را از طریق پرداخت مبالغ سپرده‌گذاران با مبالغ کم کنترل کند که کار خوبی بود.

انتقاد از بهمنی به‌خاطر تشویق مدیرعامل ثامن‌الحجج پس از ممانعت از ورود بازرسان

عضو سابق شورای پول و اعتباروی ادامه داد: بیشترین تخلفات موسسه ثامن‌الحجج در سال ۸۶ رخ داد ولی بهمنی، رییس وقت بانک مرکزی این موسسه را حمایت کرد. درحالی که موسسه ثامن الحجج بازرسان بانک مرکزی را به شعب راه نمی داد، مدیرعامل این موسسه از طرف رییس کل بانک مرکزی وقت تشویق‌نامه دریافت کرد. در دولت یازدهم نیز بانک مرکزی در برخورد با اقدامات مشابه این موسسه جدی‌تر شد اما باز هم اهمال و کوتاهی وجود داشت.

فاصله ۱۸ ماهه تصویب پیشنهاد انحلال ثامن‌الحجج تا انحلال 

وی افزود: در مرداد ۹۳ زمانی که من عضو شورای پول و اعتبار از طرف مجلس بودم، در جلسه شورا اعلام کردم که بانک مرکزی از نظر اجتماعی موظف است این موسسه را منحل کند که این پیشنهاد به تصویب رسید اما اجرای آن در دی ماه ۹۴ رخ داد.

مدیرعامل ثامن‌الحجج در این ۱۸ ماه با پول مردم، مسکن، زمین و مجتمع‌های تجاری خرید 

توکلی تصریح کرد: در این ۱۸ ماه مدیرعامل موسسه ثامن‌الحجج توانست با پول مردم، مسکن، زمین و مجتمع‌های تجاری خریداری کرده و به نام افراد مختلف ثبت کند. بانک مرکزی در این ۱۸ ماه چرا از این فرد غافل بود؟ در نهایت هم مدیرعامل این موسسه تحت الحفظ در خانه اش محصور شد.

رییس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت تصریح کرد: سال گذشته این سازمان مردم‌نهاد به بانک مرکزی، دادستانی و وزارت اطلاعات به‌عنوان سه نهادی که از طرف دولت مسئول رسیدگی به تخلفات موسسه ثامنالحجج بودند پیشنهاد داد یک نفر از سپرده‌گذاران نیز در جلسات این سه نفر حضور داشته باشد که مورد استقبال قرار گرفت اما چند ماه بعد یک هیات اجرایی زیرنظر این گروه سه نفره تشکیل شد که در آبان ۹۶ این هیات اجرایی استعفا داد.

توکلی اضافه کرد: بانک مرکزی باید اعلام کند چرا این گروه و تحت چه فشارهایی از سمت خود استعفا دادهاند؟ همچنین بانک مرکزی به صورت شفاف توضیح بدهد که چرا در وصول تسهیلاتی که این موسسه به مردم داده، کوتاهی می شود؟

عمده تسهیلات کلان موسسه ثامن‌الحجج از آن قضات، فرزندان علما و شخصیت‌های سیاسی است

به گفته رییس هیات مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت، عمده تسهیلات کلان این موسسه به قضات با سابقه، فرزندان علما و شخصیت‌های سیاسی پرداخت شده که دیده‌بان شفاف و عدالت در صورت عدم پاسخگویی بانک مرکزی، اسامی این افراد را منتشر خواهد کرد.

توکلی در پایان تصریح کرد: از سوی دیگر بانک مرکزی پرداخت بدهی‌های سپرده‌گذاران کلان موسسه ثامن‌الحجج را به بانک پارسیان واگذار کرده است ولی هیچ‌گونه ضمانتی از بانک پارسیان اخذ نشده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
0
0
تسلیت، حقیرترین واژه ای است برای بیان داغی که بر دل نشسته از فاجعه ای که هموطنان شریف کشور را دچار کرده است
همه خانه ها با سیل، زلزله و طوفان ویران نمی شوند! خانه هایی هستند که با مسدود شدن و تصرف حسابهای سپرده گذاران به یکباره غارت و کل زندگی انسانها خراب می شود و کانون گرم خانواده ها منجر به فروپاشی می شود.
ای کاش برای خراب شدن چنین خانه هایی هم مسئولان کشور پیام تسلیت و همدردی به مالباختگانی که دو سال است از زندگی ساقط شدند، می دادند!
خصوصیت زمین لرزه آنست که حداقل یه لرزه کوچک را مسئولان ناخودآگاه احساس می کنند. ولی مسدود شدن دوسال حساب سپرده گذارانی را که تمام سرمایه، دارایی و کل زندگیشان را برای گرفتن چندر غاز سود جهت حیات و بقاء در ام القرای جهان اسلام به موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج یا تعاونی های دیگر سپردند هیچ احساس نمی کنند!
کدام مسئول کشور می تواند ذره ای تصور کند که شمار زیادی از سپرده گذاران در شرایط رکود شدید اقتصادی و بیکاری و احتیاج به پول، با فروش مأمن و خانه و یا کل زندگیشان تمام دارایی شان را جهت یک درآمد بخور و نمیر در موسسات مالی و اعتباری گذاشتند تا جلوی زن و بچه هایشان شرمنده نباشند!؟
ای کاش مسئولانی هم پیدا می شدند تا حداقل با سپرده گذاران مالباخته ای که دو سال است تمام دارایی شان را از دست دادند و هزاران پس لرزه را تاکنون تحمل کرده اند ابراز همدردی می کردند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
0
0
حکایت موسسات مالی ومردم ودولت:این است که سرپرست خانواده به جهت رفاه وآسایش اعضای خانواده لوازم وامکاناتی را تهیه میکند واعضاء خانواده هم درخورنیازخود از آن امکاناتی که توسط بزرگ خانواده تهیه شده وباتوجه به ایمانی که به بزرگ خانواده دارند ازآن امکانات استفاده میکنند حال چنانچه درحین استفاده مشکلی برای اعضاءخانواده بوجود بیاید شرعآ وقانونن رفع مشکل وظیفه بزرگ خانواده میباشد نه اینکه بیاید وحاشیه سازی وفرافکنی کند که فلانی چرا شمارفتی ومثلآ فلان غذا را تناول کردی که این مشکل برایت پیش بیاید مادر حکومت اسلامی به حاکمان خود ایمان داریم و هرچیزی که درجامعه موجود میباشد را با اطمینان استفاده میکنیم واگر غیر ازاین باشد حاکمان ما در جایگاه غصبی نشسته اند وبه مردم بگویند که ما فقط رای شما را میخواهیم به مشکلات شما کاری نداریم هریک خود برای رفع مشکلاتتان عمل کنید آنوقت به این جامعه چه باید گفت؟؟؟؟؟؟؟
سپرده گذار مفلوک ثامن الحجج
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۸
0
0
آقای توکلی یادم می یاد پارسال و چند ماه پیش هم تهدید کردید در صورت عدم برگرداندن اصل و سود وامهای میلیاردی و نجومی که عده ای خاص با ژنهای خوب از موسسه ثامن الحجج بصورت ناجوانمردانه گرفتند، نام شخصیت های سیاسی و فرهنگی ویژه خوار را افشاء خواهید کرد!
در این دو سال که از مسدود شدن حسابهای ما نزد موسسه ثامن الحجج می گذرد؛ بین سپرده گذاران سیاه بخت خانواده هایی هستند که بیماران سرطانی ، صعب العلاج ، زندانی، فرزندان دانشگاهی، فرزندان دم بخت، حمایت کننده مخارج زندگی اولادان مجرد و مزدوج ، بدهکار به اشخاص و موسسات و بانکها و تأمین کننده صدها هزینه جاری وجود دارد. بطوریکه تمام درآمد و وابستگی آنان به سرمایه و اخذ سود از موسسه بوده است و اکثرا از هستی ساقط شدند.
شما با این کارتان دارید نمک روی زخم ما می ریزید و بنظر می رسد با آنها دارید به نوعی معامله می کنید!؟
اگر اینطور نیست منتظر اقدامات فوری و قاطعانه در افشای اسامی ویژه خواران و معرفی آنها به ملت به همراه میزان تسهیلات دریافتی و سود و دیرکردهای متعلقه آن هستیم.
ضمن قطع امید از وعده های سرخرمن مسئولان و بانک مرکزی ؛ خودمان در تجمعات و تحصن های بعدی می دانیم چه جور از حلقوم ویژه خواران درآوریم.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: